Pastoraat

De kern van pastoraat is het omzien naar elkaar, een luisterend oor bieden, meeleven in lief en leed vanuit een christelijke overtuiging, gericht op gemeenteleden, maar ook op mensen met zorgen daarbuiten.

 Er is sprake van pastoraat daar waar mensen elkaar ontmoeten, dat kan ook een praatje op straat of in de winkel zijn. Het hoeft niet altijd met de Bijbel op schoot te gebeuren.

Pastoraat is een opdracht voor alle gemeenteleden, zowel predikant als kerkelijk bezoekers en gemeenteleden onderling. Kerkelijk bezoekers onderhouden het contact met gemeenteleden en proberen er te zijn wanneer dat gewenst is.

De predikanten en kerkelijk werker zijn er voor de aandacht en zorg voor de mensen die daarom vragen of het nodig hebben. Zij stellen het op prijs om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld verblijf in een ziekenhuis of een andere zorgwekkende situatie. Indien gewenst en als het enigszins mogelijk is, wordt er een bezoekje gebracht.

U kunt altijd contact opnemen met de predikanten/kerkelijk werker als u een gesprek van mens tot mens wenst of een ontmoeting in een pastorale en vertrouwelijke sfeer.

Een berichtje naar   of een telefoontje is voldoende.

Laten we als gemeente elkaar behulpzaam zijn bij de vormgeving van onze onderlinge betrokkenheid en onze gezamenlijke pastorale opdracht.

 

Predikant:                                                    

ds. Co Janssen         tel. 0545-272705                   

                                   voor WhatsApp/ SMS berichten: 06-152 56 870                             

                                   e-mail:                       

 

Pastoraal coördinator:

Berlize Oltvoort           tel: 0545-481648

                                       e-mail:

 

Bijstand in het pastoraat:

Borculo:

ds. Joop Jansen Schoonhoven (Doetinchem) tel: 0314-354 188 

                                   e-mail:

Geesteren, Gelselaar en Haarlo:

Jansje Ruiterkamp (Vorden)  tel.: 0575-472498 / 06- 209 16 805

                                    e-mail: