PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

De kern van pastoraat is het omzien naar elkaar, een luisterend oor bieden, meeleven in lief en leed vanuit een christelijke overtuiging, gericht op gemeenteleden, maar ook op mensen met zorgen daarbuiten.

Er is sprake van pastoraat daar waar mensen elkaar ontmoeten, dat kan ook een praatje op straat of in de winkel zijn. Het hoeft niet altijd met de Bijbel op schoot te gebeuren. Pastoraat is een opdracht voor alle gemeenteleden, zowel predikant als pastorale ouderling, kerkelijk bezoekers en gemeenteleden onderling. Kerkelijk bezoekers en pastorale ouderlingen onderhouden het contact met gemeenteleden en proberen er te zijn wanneer dat gewenst is.

 

De predikanten zijn er voor de aandacht en zorg voor de mensen die daarom vragen of het nodig hebben.  Zij stellen het op prijs om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld verblijf in een ziekenhuis of een andere zorgwekkende situatie.  Indien gewenst en als het enigszins mogelijk is, wordt er een bezoekje gebracht.

U kunt altijd  contact opnemen met de predikanten als u een gesprek van mens tot mens wenst of een ontmoeting in een pastorale en vertrouwelijke sfeer.

Een berichtje naar   of een telefoontje is voldoende.

Laten we als gemeente elkaar behulpzaam zijn bij de vormgeving van onze onderlinge betrokkenheid en onze gezamenlijke pastorale opdracht.

 

Predikanten                                                                                                       Pastoraal co√∂rdinator

ds. H.W. Bouwman tel. 0545-286218                                                           Berlize Oltvoort  0545-481648

ds. J. Janssen tel. 0545- 272705                                                                  

e-mail:                                                           e-mail:

 

© Copyright 2021, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.