PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

coronaOnderstaande tekst is pas weer van toepassing als de kerkdiensten mét bezoekers worden opgestart.

Na goed overleg heeft de kerkenraad van PG De Wijngaard besloten  om, na een lange periode van online-diensten, het RIVM-advies op te volgen en weer kerkdiensten te houden met maximaal 30 gemeenteleden. Er zal geen gemeentezang zijn. Een aantal gemeenteleden zal, geheel volgens protocol, de zang verzorgen.

Iedere zondagochtend is er om 10.00 uur een kerkdienst in de Joriskerk, waarbij u van harte welkom bent. Deze dienst zal ook via een beeldverbinding online via de website van de gemeente uitgezonden worden: www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren en is te beluisteren via de luisterkastjes.

- Aanmelden voor de kerkdienst
  Iedereen die een dienst wil bezoeken dient zich van tevoren aan te melden.
  Dit is mogelijk via telefoonnummer 06-42366138 of via de website. Op de website www.pgdewijngaard.nl vindt u een
  aanmeldbutton (rechts van de Welkom-tekst). Hier vult u het aanmeldformulier in.
Aanmelden is op twee manieren mogelijk:
via de website  -   van maandagochtend tot vrijdagmiddag 12.00 uur
via de telefoon  -  vanaf donderdagmiddag12.00 uur tot  vrijdagmiddag 12.00 uur.

!!!! Let op: U dient zich voor iedere dienst, in de week voor de zondag, opnieuw aan te melden !!!!!!

Na aanmelding krijgt u een uitnodiging/bevestiging, hetzij telefonisch, app of per mail, voor het bezoeken van de dienst.  Bij de bevestiging ontvangt u een tijdstip waarop u op zondagochtend aanwezig moet zijn, dit om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk bij de kerk aankomen.

Let u er op, dat u alléén zondag naar de kerk kunt komen als u telefonisch, app of per mail een bevestiging hebt ontvangen !? 
Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, dan kunt u zich voor de volgende zondag opnieuw aanmelden.

Organisatie in de kerk
Een team coördinatoren organiseert de gang van zaken in de kerk. Deze coördinatoren zijn duidelijk herkenbaar aan een oranje band om de bovenarm.
De coördinatoren zullen bij verplaatsingen een mondkapje dragen. U als gemeenteleden staat het natuurlijk vrij om een mondkapje te dragen. Heeft u geen mondkapje bij u, maar wenst u er wel één te dragen, dat kan, er zullen mondkapjes bij de ingang van de kerk aanwezig zijn.

De wijze waarop de kerken verantwoord open kunnen gaan is neergelegd in een protocol en gebruiksplannen, die in ieder gebouw van De Wijngaard aanwezig zijn.
Voor vragen over het protocol/gebruiksplannen kunt u terecht bij de scriba, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een aantal richtlijnen waar we ons met elkaar aan moeten houden:

Bij binnenkomst
●          Houd rekening met de anderhalve meter afstand.
●          Bij binnenkomst in de hal staat handdesinfectie, wij vragen u hiervan gebruik te maken.
●          Volg de aanwijzingen op van de coördinatoren, zij zullen u een zitplaats aanwijzen (huisgenoten mogen bij elkaar zitten).
●          De garderobe wordt niet gebruikt, wij vragen u om uw jas mee te nemen naar uw zitplaats.
●          Wilt u het gebruik van het toilet in de kerk tot een minimum beperken?

●          Gemeentezang is vooralsnog helaas niet toegestaan. De liederen worden gezongen door een klein groep, die apart in de kerk zit.

Verlaten van de kerk

●          Na de zegen vragen wij u weer plaats te nemen en vervolgens zal de koster/coördinator aangeven wanneer u de kerk kunt verlaten.

 

 • Iedere zondagochtend om 10.00 uur zal de dienst ook digitaal met live-beeld via de website van PG De Wijngaard uitgezonden worden. Deze diensten zijn te volgen via de luisterkastjes en ook via onze website. Hiervoor gaat u naar  www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren/.
   
 • Als u  op deze 'meeluisterpagina'  bent ziet u ook een paar 'knopjes/vakjes' waar je op kunt klikken: voor alleen audio (voor alleen meeluisteren), voor groot beeld (dat betekent beeldvullend beeld) én voor de orde van dienst  ( Als u op deze laatste klikt verschijnt náást het beeld van de kerk de orde van dienst die hierin gebruikt wordt) Deze bevindt zich ónder het scherm van de kerkdienst. Het is wellicht handiger om deze tegelijk met de uitzending te zien.
   
 • Voor de gemeenteleden die geen internet hebben en toch graag de dienst mee willen luisteren, dat kan. Er zijn nog enkele luisterkastjes beschikbaar. Wilt u of weet u iemand die hiervan gebruik wil maken, neemt u dan contact op met één van de diakenen of met de scriba,
  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
 • Het koffiedrinken (de inloopochtenden in De Instuif) op woensdagmorgen komt in ieder geval tot nader bericht te vervallen;
   
 • Vergaderingen binnen onze gemeente komen in beperkt vorm voor. We gebruiken hiervoor de digitale mogelijkheden.

 

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met november.
Controleer met regelmaat de website om te zien of er uitbreiding of aanpassingen plaatsvinden.

Oproep: Laten wij wel oog blijven houden voor de mensen die alleen zijn !!!!

 

© Copyright 2021, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.