bliefBlief, wat is dat nou weer?
Blief vertaald uit het Achterhoeks betekent 'blijven'. We hopen dat onze kinderen blijven. Maar ja het woord lijkt ook op be lief: wees lief. Ja, dat is toch de eerste opdracht die de Here Jezus ons gegeven heeft. Of je kunt het ook horen als 'Believe',  wat 'geloven' betekent. We willen samen groeien in ons geloof in Jezus. Nu ja misschien kun je nog meer variaties bedenken. Er zit diepgang in de naam en dat is precies waar we als ouders en of leiding naar verlangen. We willen onze kinderen meer diepgang geven. We willen dat het werk niet als stoepkrijt is dat weer weggespoeld kan worden, maar dat het een mooie tekening wordt van wasco, dat blijft.

En daarvoor hebben we de opzet van de voormalige kindernevendienst iets gewijzigd.
Met Pasen zijn we als proef met het project Spring begonnen. We hebben samen gewerkt aan de binnentuin. We beginnen nu direct aan het begin van de dienst. Zo hebben we iets meer tijd en kunnen we iets meer verdieping brengen.

Met een speciale V.I.P. kaart komen de kinderen naar de ruimte. Eerst kunnen ze even lekker uit razen. Dat scheelt want dan zijn ze voor de rest van het uur alert. We hebben een projectthema, waar een aantal weken op voortgeborduurd wordt. De komende periode is dat op reis. We beginnen met alle kinderen gezamenlijk, we zingen een lied en er wordt een filmpje vertoond over het thema. Daarna gaan de jonge kinderen en de oudere kinderen apart voor een creatieve verwerking van het thema. Na de verwerking komen we terug in de groep en vertellen elkaar wat we gedaan hebben. Daarna bidden we ook samen en zingen we nog een lied. Dan gaan we terug naar de kerk om samen de zegen te kunnen ontvangen. Kort vertellen we even wat we gedaan hebben en soms laten de kinderen zien wat ze gemaakt hebben.

Het plan is om nu elke 1e en 4e zondag Blief te vieren. We zijn ook erg benieuwd wat jullie kinderen en de ouders er van vinden, maar dat weet je het beste als je eens langs komt en mee viert. We hebben een mooie opzet maar deze is niet statisch en kan al werkende veranderen.

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.