PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

joris150-x150Prachtige expositie van Jenneke Brunnekreeft

Van 10 juli t/m 31 augustus exposeert Jenneke Brunnekreeft met prachtige olieverfschilderijen op linnen in de Joriskerk.
Jenneke, geboren in 1959 te Beckum, groeide op met liefde en respect voor de natuur. In 1977 vertrok ze naar Delft en combineerde een baan als plateelschilderes bij de Porceleyne Fles meteen opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is ze 42 jaar professioneel schilderes. Sinds 1982 werkt ze als zelfstandige kunstenares in Atelier Zwierige Penseel te Eibergen.

De natuur is haar grote inspiratiebron. Haar werk is realistisch. Portretten, dieren en landschappen zijn favoriete onderwerpen. Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar Jenneke wil tevens het karakter van het model zichtbaar maken. Ze maakt veel werk in opdracht. Ze exposeerde daarnaast o.a. in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en New York.

Tentoonstelling

De Joriskerk kent een hele geschiedenis. In de consistoriekamer is hierover een tentoonstelling ingericht met teksten en foto's.
Openingstijden:
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom in de Joriskerk.
Onze kerkrondleiders zijn graag bereid uw vragen over de kerk of de tentoonstelling te beantwoorden. De toegang is vrij.

Orgelspel

Op enkele zaterdagmiddagen wordt het orgel bespeeld. Op 13 juli musiceren Désiree Langelaar op dwarsfluit en Wil Kok op orgel. Op 27 juli en 10 augustus laat Wil Kok orgelklanken door de kerk zweven, op 3 augustus kunt u Henk Ezerman uit Eibergen het orgel horen bespelen en op 24 augustus brengt Joke Franken uit Neede orgelmuziek ten gehore. Heel fijn dat deze musici dat pro Deo doen.

 

 

 

BOEKENMARKT

26 juli staat de Stichting weer op de boekenmarkt om geld in te zamelen voor het onderhoud van het dak van de Joriskerk. Hebt u nog boeken en u wilt deze kwijt, wij zijn er blij mee.

U kunt t/m 10 juli bellen met

Hendrik Jan Geerdink (0545)272180

en met Gerrit Schutte (0545)271762.

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.