Zaterdag 16 februari heeft een groep van 12 belangstellenden deelgenomen aan de Tour de zorg.

Als eerste werd de zorgboerderij Erve Bussink in Haarlo bezocht. Hier werden ze gastvrij ontvangen door Mirjam en Max Arends, die uitgebreid informatie gaven over hún prachtige zorgboerderij, speciaal toegelegd op mensen met een NAH (niet aangeboren hersenafwijking).
Na een interessante rondleiding werd er afscheid genomen en  koers gezet naar De Leerkotte in Geesteren.
Hier werden we wederom gastvrij ontvangen door Alie en Dinant Meerbeek, samen met een aantal gasten. Ook Alie gaf een bevlogen uitleg van hun werkzaamheden en leidde ons rond in een paar gastenkamers.

De groep deelnemers was onder de indruk van de bevlogenheid waarmee deze mensen hun werk doen. Een voorbeeld van zorg met de hoofdletter ‘Z’ !!

Voor foto's verwijzen we je door naar het fotoalbum op de website.

logo-v-en-o                      You’re not youfilmavond

youre-not-youHet perfecte luxe-leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneeslijke spierziekte. Samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Die heeft nul ervaring, mar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team. Kate inspireert Bec iets van haar leven te maken en andersom geeft Bec Kate de stem om de rest van haar leven eindelijk te leiden zoals zij wil.

Datum:                woensdag 20 februari
Plaats:                De Instuif
Tijd:                    inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

Contactpersoon: Jeroen Uhl

Liturgische bloemschikking voor de oecumenische viering in het kader van de Week van Gebed voor de eenheid.

190127--liturgische-schikkingHet thema voor de dienst was "Recht voor ogen".

"Zoek het recht en niets dan het recht" Deutronomium 16: 20.

In de week van gebed zijn de ogen gericht op de rechtvaardigheid in de samenleving. Opvallend aan de gerbera’s in de schikking is het "oog".

De kleur van rechtvaardigheid is wit en het recht wordt daarom in de schikking weergegeven door de witte bloemen en de mand met producten die op een eerlijke manier zijn geproduceerd en verhandeld.

De vrolijke grassen en de kleurige bloemen wijst naar het feest dat je samen viert. De cirkel ondersteunt het zoeken naar recht.

Het motto "Eenheid in verscheidenheid" kan daardoor weer klinken.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

De verwachtingen waren hooggespannen, veel werk is er verzet om alles in goede banen te leiden. Heel veel stoelen waren er klaargezet, vele kopjes stonden al klaar en iedereen was in afwachting van wat er ging gebeuren. De kerk was versierd met een prachtig liturgische bloemstuk waar de vijf gemeenten werden verbonden in een veelkleurig bloemstuk om de veelkleurigheid van de gemeente aan te geven.

En wat werd het een feest. De acte van vereniging is aan het begin van de dienst in het bijzijn van de notaris getekend door de voorzitters en de scriba’s van de plaatselijke gemeenten, vijf stenen zijn aan elkaar gekoppeld en zijn zo symbolisch het beeld van Protestantse Gemeente De Wijngaard.

IMG2679 IMG2727

Daarna een feestelijke dienst waarin we veel konden zingen, maar ook samen mochten nadenken wat het betekent om zout van de aarde en licht in de wereld te zijn als gemeente. Een muziekgroep heeft prachtige muzikale intermezzo’s gespeeld en de kinderen kwamen met een mooie slinger binnen met poppetjes die hand in hand een verbinding maken

We sloten af door ook de zegen te ontvangen terwijl we elkaar de hand op de schouder legden om zo onze verbondenheid te laten zien.

Koffie, thee en limonade met een petit-four maakte het extra feestelijk.
We kijken terug op een bijzondere dag, die een nieuw begin is voor onze Protestantse Gemeente De Wijngaard.
Meer foto’s van deze dienst, FotoAlbums

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.