PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

coronaHet effect van de maatregelen als gevolg van het Corona-virus is ook in onze gemeente voelbaar. Hieronder kunt u lezen wát er allemaal verandert:

  • De kerkdiensten in al onze kerken komen, in ieder geval tot 1 juni te vervallen.
  • Een geplande kerkdienst zal elke zondag om 10:00 uur in verkorte versie via de luisterkastjes én ook via internet te volgen zijn in beeld en geluid via de websitewww.pgdewijngaard.nl/meeluisteren/

Diensten in de Stille Week:
- Op maandag-, dinsdag- en woensdagavond zal van 19:00 - 20:00 de Joriskerk open zijn voor het aansteken van een kaarsje, stilte en gebed.
- Witte Donderdag en Goede Vrijdag is er 's avonds een online-dienst om 19:30 uur.
- Op zaterdag is de kerk gesloten.
- Pasen: op paasochtend is er om 10:00 uur een online-dienst via de website en de luisterkastjes

  • De Kliederkerk van zondag 17 mei vervalt;
  • De bijeenkomsten in kader van het Groot Huisbezoek gaan niet door;
  • Het koffiedrinken (de inloopochtenden in De Instuif) op woensdagmorgen komt in ieder geval tot juni te vervallen;
  • De jeugdclubs op vrijdagavond komen te vervallen;
  • Vergaderingen binnen onze gemeente komen, in ieder geval in de maand maart, te vervallen;

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 1 juni.
Controleer met regelmaat de website om te zien of er uitbreiding of aanpassingen plaatsvinden.

Oproep: Laten wij wel oog blijven houden voor de mensen die alleen zijn !!!!

bliefBlief, wat is dat nou weer?
Blief vertaald uit het Achterhoeks betekent 'blijven'. We hopen dat onze kinderen blijven. Maar ja het woord lijkt ook op be lief: wees lief. Ja, dat is toch de eerste opdracht die de Here Jezus ons gegeven heeft. Of je kunt het ook horen als 'Believe',  wat 'geloven' betekent. We willen samen groeien in ons geloof in Jezus. Nu ja misschien kun je nog meer variaties bedenken. Er zit diepgang in de naam en dat is precies waar we als ouders en of leiding naar verlangen. We willen onze kinderen meer diepgang geven. We willen dat het werk niet als stoepkrijt is dat weer weggespoeld kan worden, maar dat het een mooie tekening wordt van wasco, dat blijft.

En daarvoor hebben we de opzet van de voormalige kindernevendienst iets gewijzigd.
Met Pasen zijn we als proef met het project Spring begonnen. We hebben samen gewerkt aan de binnentuin. We beginnen nu direct aan het begin van de dienst. Zo hebben we iets meer tijd en kunnen we iets meer verdieping brengen.

Met een speciale V.I.P. kaart komen de kinderen naar de ruimte. Eerst kunnen ze even lekker uit razen. Dat scheelt want dan zijn ze voor de rest van het uur alert. We hebben een projectthema, waar een aantal weken op voortgeborduurd wordt. De komende periode is dat op reis. We beginnen met alle kinderen gezamenlijk, we zingen een lied en er wordt een filmpje vertoond over het thema. Daarna gaan de jonge kinderen en de oudere kinderen apart voor een creatieve verwerking van het thema. Na de verwerking komen we terug in de groep en vertellen elkaar wat we gedaan hebben. Daarna bidden we ook samen en zingen we nog een lied. Dan gaan we terug naar de kerk om samen de zegen te kunnen ontvangen. Kort vertellen we even wat we gedaan hebben en soms laten de kinderen zien wat ze gemaakt hebben.

Het plan is om nu elke 1e en 4e zondag Blief te vieren. We zijn ook erg benieuwd wat jullie kinderen en de ouders er van vinden, maar dat weet je het beste als je eens langs komt en mee viert. We hebben een mooie opzet maar deze is niet statisch en kan al werkende veranderen.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2020, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.