PG De Wijngaard

Borculo, Geesteren, Gelselaar, Haarlo

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten zij zien dat ze vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. 

Deze maand is dat: Bertus Hesselink
Dinsdagavond 30 april jl. stapte wethouder Marijke van Haaren, met bos bloemen en heerlijke taart, het kerkgebouw Instuif in Borculo binnen. Niemand minder dan Bertus Hesselink werd dit keer in het zonnetje gezet. ‘Ik doe dit allemaal niet alleen’, vertelt een zichtbaar trotse en verraste Bertus.

Vrijwilliger---Bertus-HesslinkWethouder Marijke van Haaren en Bertus en Aafke Hesselink

Melkveehouder en ook nog vrijwilliger

‘Ik heb samen met mijn zoon en vrouw een melkveebedrijf en daarnaast doe ik vrijwilligerswerk’. Bertus is voorzitter van Stichting Vrijwillige Kavelruil, voorzitter van de Kerkraad Protestantse Gemeente De Wijngaard, voorzitter van Stichting Marke Haarloseveld Olden Eibergen en omstreken en lid van de commissie Leader vanuit de gemeente Berkelland. ‘Ik ben net gestopt met het commissiewerk van de energiecorporatie Berkelland’. ‘Deze man heeft wel zo’n groot vrijwilligers hart dat is heel bewonderingswaardig’ aldus Marijke. Op dezelfde dag 8 jaar geleden, toen Koningin Beatrix voor de laatste keer haar verjaardag vierde, werd Bertus ook al verrast. ‘Dat lintje had hij toen ook al meer dan verdiend’.

Een volhouder!

‘Ik ben zeer geëerd dat ik in het zonnetje ben gezet’. Maar toch neemt Bertus ook even de moeite om ook iedereen te bedanken die hem daarbij helpt. In de eerste plaats zijn gezin en daarna alle andere vrijwilligers. ‘Ik had vroeger een leermeester en die gaf aan dat er meerdere wegen leiden naar een oplossing. Linksom, rechtsom of zelfs middendoor’. Die visie heeft hij vastgehouden. ‘Ik luister naar de mensen en probeer samen tot oplossingen te komen en te verbinden’. Vrijwilliger zijn is voor Bertus de normaalste zaak van de wereld. ‘Het geeft mij voldoening. Een warme handdruk en blije mensen is voor mij genoeg om dit nog heel lang te blijven doen, dat is mijn drijfveer’!

Ken jij een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet staan we binnenkort bij jouw vrijwilliger aan de deur.

vrijwilligersVoor al dat werk dat gedaan wordt in De Wijngaard, voor de schermen maar vaak ook achter de schermen, willen we jullie als vrijwilliger uitnodigen voor een gezellige avond.

Om niemand te vergeten sturen we geen persoonlijke uitnodiging, maar voel je als vrijwilliger uitgenodigd.

Datum:            27 september 2019

Plaats:             de Schephuve, Geesteren

Aanvang:        19.30 uur

 

Noteer alvast de bovenstaande datum op de kalender en in de agenda.


Aanmelden voor de vrijwilligersavond kan nu al bij:

Jenny te Brake, tel. 0545-273704
Anny Rensink, tel. 0545-482223
Wim Bisperink, tel. 0545-274559

Meer informatie volgt nog via De Wijnpers en de website

Nadere informatie volgt in de volgende edities van De Wijnpers

Zomerlunch

Op donderdag 27 juni om 12.00 uuris er in de Instuif een zomerlunch.

Iedereen is van harte welkom!

Opgave kan bij:

  • Siep Zegers:  0545 272570
  • Toos Schuijl:  0545 273241

Er staat een pot voor een vrijwillige bijdrage.

 

 

Laat maar waaien…!      

9 juni Oecumenische Pinksterviering

 

windvaanVoor de derde keer wordt er met Pinksteren een openluchtdienst gehouden bij het gemeentehuis in Borculo. Dit keer met het thema: Laat maar waaien…! Want die Geest van God waait als een wind door de wereld en door ons heen.

Ruach – Adem – Wind - Geest

Op verschillende manieren zullen we de wind voelen waaien en worden we aangeraakt door de Geest…en waar zal de wind ons brengen?

Ben jij, bent u ook benieuwd, kom dan meevieren. Met muziek van de Wijngaardband en voorgangers uit beide kerken.

Vanaf 10.00 uur inloop met koffie en thee,

10.30 uur begin van de viering en napraten met een drankje.

 

Er zijn stoelen aanwezig, maar je mag ook je eigen stoel, kussen of kleed meenemen om op te zitten. En bij koud of nat weer is de dienst in Muziekgebouw Borculo aan de Haarloseweg.

 

IMG-20190307-WA0003Gisteravond heeft Gerdie Bours-Willems samen met Robert Douma een indrukwekkende avond verzorgd over het omgaan met bergen in je leven. 
Met een flinke groep belangstellenden (26) hebben we een inkijk gekregen middels een film hoe Gerdie na de diagnose 'borstkanker' haar bergen heeft getrotseerd.  Hierbij is haar beklimming van de Kilimanjaro een prachtig voorbeeld van omgaan met jezelf en je (on)mogelijkheden.

Tijdens de pauze konden de belangstellenden vragen/opmerkingen op papier zetten. Deze werden na de pauze onder (bege)leiding van Robert Douma besproken. Zo ontstond een open sfeer waarin men, ieder op z'n eigen wijze, heel veel kon opsteken. Kort gezegd een bijzonder inspirerende avond.

De werkgroep Verkennen en Ontmoeten gaf aan dat zij geen vergoeding voor entree en koffie/thee vroegen, maar riep de belangstellenden op om een kleine bijdrage te schenken aan de actie 'Samenloop voor Hoop' (wandelen voor het KWF) in Lansingerland (de gemeente waar Gerdie woont). De aanwezigen hebben samen bijna € 150,-- gedoneerd.

Zaterdag 16 februari heeft een groep van 12 belangstellenden deelgenomen aan de Tour de zorg.

Als eerste werd de zorgboerderij Erve Bussink in Haarlo bezocht. Hier werden ze gastvrij ontvangen door Mirjam en Max Arends, die uitgebreid informatie gaven over hún prachtige zorgboerderij, speciaal toegelegd op mensen met een NAH (niet aangeboren hersenafwijking).
Na een interessante rondleiding werd er afscheid genomen en  koers gezet naar De Leerkotte in Geesteren.
Hier werden we wederom gastvrij ontvangen door Alie en Dinant Meerbeek, samen met een aantal gasten. Ook Alie gaf een bevlogen uitleg van hun werkzaamheden en leidde ons rond in een paar gastenkamers. 
 
De groep deelnemers was onder de indruk van de bevlogenheid waarmee deze mensen hun werk doen. Een voorbeeld van zorg met de hoofdletter ‘Z’ !!

Voor foto's verwijzen we je door naar het fotoalbum op de website.

Elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur is de Instuif open voor iedereen die even om een praatje verlegen zit of gewoon zin heeft in koffie of thee. Van harte welkom om binnen te lopen. De deur staat open voor iedereen!

© Copyright 2019, PKN De Wijngaard. All Rights Reserved.